شیر هیدرولیک به عنوان یک بخش مهم و کلیدی در سیستم هیدرولیکی به حساب می‌آید که در واقع بخش کنترل و فرمان سیستم‌های هیدرولیکی شناخته شده است. نحوه عملکرد و وظایف این نوع شیرها از اهمیت بالایی برخوردار است. دسته‌بندی شیرهای هیدرولیک بر حسب قواعد متفاوتی از قبیل نوع تحریک، نوع عملکرد و… صورت می‌گیرد. در سیستم‌های هیدرولیک شیر هیدرولیک جهت کنترل و هدایت جریان سیال به کار گرفته می‌شود و انتخاب درست آن می‌تواند موجب بالا رفتن طول عمر مفید این سیستم‌ها شود. یک هسته فرومغناطیسی در شیر برقی هیدرولیکی وجود دارد که عملکرد آن شباهت زیادی با سیم‌پیچ دارد و می‌تواند جابجا شود.

در واقع بر اساس حرکت این هسته، عملکرد شیر هیدرولیک صورت می‌گیرد. از نظر عملکرد، انواع شیر هیدرولیک شامل شیر کنترل جهت، شیر کنترل جریان یا دبی، شیر کنترل فشار، شیر هیدرولیک پروپرشنال، شیرهای هیدرولیک مدولار و شیرهای کنترل سرو هستند. در واقع عملکرد انواع آن بر پایه سوپاپ صورت می‌گیرد، طوری که با باز و بسته شدن آن میزان جریان سیال را کنترل می‌کند. یک میدان مغناطیسی در زمان وارد شدن جریان به وسیله سلونوئید یا بوبین به وجود می‌آید که باعث شروع حرکت هسته مغناطیسی می‌شود. بوبین و سلونوئید ورودی‌های شیر هیدرولیک را باز و بسته می‌کنند و در واقع بخش مهم و اساسی آن به حساب می‌آیند.

ابعاد و اندازه‌های مختلفی از شیر هیدرولیکی طراحی و تولید می‌شود که دارای استانداردهای بین‌المللی می‌باشند. باید گفت که این شیرها روش نصب متفاوتی با یکدیگر دارند. بسیاری از سیستم‌های هیدرولیک به طور طبیعی فشار ۳۰۰۰ psi و یا بیشتر دارند، با این وجود باید توانایی تحمل فشار سیال را به مقدار زیاد داشته باشد. به همین خاطر برای ساخت شیر هیدرولیک آهن، فولاد یا فلزات دیگر را به کار می‌برند که به صورت دائم در فشارهای بالا عملکرد خوبی می‌توانند از خود نشان دهند.

ضمانت اصالت
مشاوره رایگان خرید
فروش با قیمت منباسب
ارسال به سرارسر ایران

فروشگاه تکنو صنعت ، عرضه کننده انواع محصولات بروکرت، پنوماتیک و هیدرولیک

با ما در تماس باشید.
ما 24 ساعته و در 7 روز هفته آنلاین  هستیم. 

شیر برقی هیدرولیک

کارشناسان فروشگاه تکنو صنعت، به واسطه تجربه و سابقه تخصص خود در فروش انواع ابزار پنوماتیک و هیدرولیک ، در خدمت رسانی به شما مخاطبین گرامی آماده می‌باشند. همین حالا برای اطلاع از آخرین قیمت‌ها با ما در تماس باشید.

انواع شیر هیدرولیک از نظر عملکرد

شیرهای هیدرولیک به لحاظ نوع یا نحوه عملکرد خود در هدایت سیالات؛ در طبقه‌بندی ذیل قرار می‌گیرند:

شیر کنترل جهت

این نوع از شیرها همان‌طور که از نامشان هم مشخص است؛ جهت عبور سیالات را مدیریت و کنترل می‌کنند و در واقع تعیین کننده مسیر عبور سیالات در مدار هستند. این دسته از شیرهای هیدرولیکی کنترل جهت؛ شامل چندین نوع مختلف از قرار یک‌طرفه، دو راهه، چند راهه و غیره هستند. در نامگذاری شیرهای هیدرولیک کنترل جهت؛ تعداد موقعیت و دهانه شیر در نظر گرفته می‌شود. به این صورت که ابتدا دهانه‌ها و سپس تعداد موقعیت‌ها بیان می‌شود. انواع شیرهای کنترل جهت عبارت هستند از:

این نوع از شیرهای هیدورلیک دو دهانه و دو وضعیت دارند؛ یعنی شیر یا در حالت باز است یا بسته که از این جهت به شیرهای قطع و وصل هم مشهور شده‌اند. ضمنا این نوع از شیرها دارای دو دسته در حالت عادی باز یا حالت عادی بسته هستند؛ که البته نوع حالت عادی بسته مورد مصرف بیشتری دارد.

این شیرهای هیدرولیک دارای دو وضعیت و سه دهانه هستند و به دو صورت در حالت عادی باز یا عادی بسته طبقه‌بندی میَشوند. 

این نوع از شیرها دارای دو دهانه برای عملگر هستند. به این مدل از شیرها ضربدر موازی هم گفته می‌شود. در این نوع از شیرها هر دو طرف عملگر هیدرولیکی به مدار وصل است.

این نوع از شیرهای کنترل جهت دارای ۴ دهانه هستند. ولی ۳ وضعیت دارند و وضعیت سوم برای خاموش کردن یا خارج کردن شیر از مدار استفاده می‌شود. این شیرها اغلب با وضعیت سوم که وسط نماد است نامیده و شناخته می‌شوند.

شیر کنترل فشار

این نوع از شیرهای هیدرولیک سیستم را در برابر تغییرات ناگهانی فشار ناشی از کاهش و افزایش ناخواسته میزان دبی که در اثر باز و بسته شدن شیر به وجود می‌آید محافظت می‌کنند. این تغییرات ناگهانی در سیستم می‌تواند فشاری حدود ۴ برابر حالت نرمال ایجاد کند. از این‌رو در این مواقع استفاده از شیر کنترل فشار؛ گزینه بسیار مناسبی است.

از این دسته از شیرهای هیدرولیکی در موارد ذیل می‌توان استفاده کرد:
۱- شیر اطمینان ساده: کاربرد این شیرها در خطوط لوله و سایر تجهیزات هیدرولیکی در مقابل افزایش فشار است.
۲- شیر اطمینان ترکیبی: مانند شیرهای اطمینان ساده هستند؛ فقط قابلیت دسترسی به سطح دقیق‌تر فشار را دارا هستند.
۳- شیر کاهنده فشار: بدون توجه به فشار ورودی قادر هستند فشار خروجی را کاهش دهند.
۴- شیر بی‌بارکننده: قادر هستند جریان خارج شده از پمپ‌های جابجایی مثبت را در حالت تحت بار نبودن سیستم هیدرولیک و در فشار صفر به مخزن تخلیه کنند.
۵- شیر متعادل کننده: قادر هستند؛ در برابر عبور جریان در یک سمت یا جهت خاص از خود مقاومت نشان داده و در جهت دیگر اجازه عبور دهند.
۶- شیر ترتیبی: جریان عبوری را در جهات و مسیرهای ویژه‌ای و با ترتیبات خاصی هدایت و کنترل می‌کنند.
۷- سوئیچ فشاری: این دسته از شیرهای کنترل فشار به کاهش یا افزایش فشار سیال حساس هستند.

شیر کنترل جریان یا دبی متغیر

از این دسته از شیرها برای تنظیم سرعت سیلندرها و موتورهای هیدرولیکی از طریق تغییر میزان دبی ورودی یا خروجی آن‌ها استفاده می‌شود. این نوع از شیرها با تنظیم دبی سیالات قادر به کنترل سرعت حرکت عملگرها هستند. شیرهای کنترل جریان دارای دو نوع متفاوت هستند:
۱- بدون سیستم جبران کننده فشار
۲- همرا با سیستم جبران کننده فشار

شیر هیدرولیک پروپرشنال

از انواع پیچیده و پیشرفته شیرهای هیدورلیکی محسوب می‌شوند؛ به دلیل استفاده از سلونوئید در ساختمان آن‌ها؛ از این دسته از شیرها در صنایع حساس و خاص بهره گرفته میَشود. از جمله موارد استفاده از این شیرها می‌توان به پرس هیدرولیک، صنایع ماشین‌کاری، نورد فلزات و صنایع نظامی اشاره کرد.

شیر هیدرولیک سرو

از دسته شیرهای بسیار مدرن و کاربردی هیدرولیکی محسوب می‌شوند که در صنایع خاص و مدرن مانند هوا فضا مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. تکنولوژی ساخت و استفاده از این دسته از شیرها بسیار بالا است و در تمام مدت استفاده کاملا تحت فرمان هستند.

شیر هیدرولیک مدولار

نام دیگر این دسته از شیرهای هیدرولیکی خاص ماژولار است. از این شیرها در سیستم‌های با تعداد بسیار زیادی از شیرهای برقی استفاده می‌شود. در بعضی از برندهای تولیدی نام این شیرها شیرهای ساندویچی یا دوپلوماتیک گذاشته شده است. استفاده از این دسته شیرها باعث می‌شود که میزان لوله کشی سیستم به حداقل کاهش پیدا کرده و از این‌رو باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های راه اندازی می‌گردد.

انواع شیر هیدرولیک در فروشگاه تکنوصنعت

انواع شیر هیدرولیک از نظر نوع تحریک

شیرهای هیدرولیک به لحاظ نوع تحریک در طبقه‌بندی ذیل قرار می‌گیرند:

شیر هیدرولیک تحریک دستی

این نوع از شیرهای هیدرولیک تحریک دستی دارای یک اهرم یا لیور برای کنترل شیر هستند که با حرکت و تحریک این اهرم؛ شیر تغییر وضعیت داده و در نهایت سیال مورد نظر به سمت مقصد هدایت می‌شود. این نوع از شیرها در انواع ماشین آلات صنعتی نظیر کشتی‌ها، لنج‌ها، تراکتورها، ماشین‌های بلوک زنی، پرس‌های هیدورلیک، دستگاه‌های کشاورزی و ساختمانی کاربرد دارند.

شیر هیدرولیک تحریک سلونوئیدی

این نوع از شیرهای هیدرولیک از سلونوئید برای هدایت و کنترل سیالات بهره می‌گیرند. وظیفه این پورت‌های سلونوئیدی باز و بسته کردن پورت‌های شیر است. سلونوئید دارای یک ساختار بسیار ساده متشکل از قاب، سیم پیچ و سنبه است. با عبور جریان برق به سیم پیچ؛ قاب فولادی سلونوئید خاصیت آهن ربایی پیدا کرده و به همین علت سنبه سلونوئید به قاب جذب خواهد شد؛ به حرکت در می‌آید و به این طریق باعث هدایت جریان سیالات خواهد شد.

شیر هیدرولیک تحریک مکانیکی یا بادامکی

در این دسته از شیرهای هیدورلیک همان‌طوری که از اسمشان هم مشخص است از طریق یک نیروی مکانیکی در شیر؛ تغییر موضع ایجاد شده و در نهایت تغییر جهت گذرگاه هوای فشرده و به دنبال آن هدایت جریان در مسیر مشخص برای سیالات صورت می‌گیرد.

شیر هیدرولیک تحریک هوایی

این دسته از شیرهای هیدورلیک زمانی عمل می‌کنند که هوای فشرده به قسمت پیلوت شیر هیدرولیک وارد شده و در نهایت باعث تحریک شیر یا تغییر موضع و عملکرد آن می‌گردد و هدایت مسیر عبور سیالات را تحت کنترل خود می‌گیرد.

شیر هیدرولیک دستی

نحوه کار شیر برقی هیدرولیک

حال که با شیر برقی هیدرولیک آشنا شدید بایستی گفت در ساختار داخلی این شیر از یک هسته فرومغناطیسی جایگذاری شده است که می‌تواند به درستی جابه‌جا شود. این هسته فرومغناطیسی عملکردی شبیه به سیم پیچ دارد. گفتنی است که این هسته فرو مغناطیسی در کل عملکردهای شیر موثر واقع می‌شود. اساسا با ورود جریان برق از طریق سلونوئید یا بوبین یک میدان مغناطیسی ایجاد می‌شود و در نهایت منجر به حرکت هسته می‌شوند.

بر همین اساس سلونوئید و بوبین از جمله مهم‌ترین بخش‌های شیر هیدورلیک برقی هستند و منجر به باز و بسته شدن ورودی‌های شیر می‌شود. سلونوئید یک ساختاری ساده دارد که از بخش‌های مختلفی همچون سنبه، سیم پیچ، قاب فولادی تشکیل شده است. اساسا قاب سلونوئید از فولاد ساخته می‌شود تا بتواند ورود جریان برق به سیم پیچ دارای خاصیت آهنربایی شود و سپس سنبه سلونوئید به طرف قاب جذب خواهد شد.

نحوه انتخاب شیر برقی هیدرولیک

انتخاب کردن شیر هیدرولیک برقی از بین تمام شیرهای موجود در بازار کاری سخت است و به مهارت احتیاج دارد. انتخاب یک شیر علاوه بر تاثیر در عملکرد مستقیم روی کارایی می‌تواند از نظر اقتصادی هم انتخابی به صرفه داشته باشید. برای این که شیر به درستی کار کند بایستی به نکات زیر توجه کنید:

» کاربرد شیرهای هیدرولیک در سیستم: لازم به اشاره است که شیرهای برقی انواع مختلفی دارند که قطعا برای کاربردهای مختلف استفاده می‌شوند.

» ماهیت فیزیکی سیال: اساسا در سیستم‌های هیدرولیک نوع سیال خیلی مهم است چرا که انرژی تولید شده را به عکلگرها می‌رساند. هر سیال هیدرولیک ویژگی‌ها و مشخصات فنی مربوط به خود را دارد و برای کاربری‌های متفاوتی استفاده می‌شود. سیال عبوری ممکن است آب، گاز، نفت، پودر، مواد شیمیایی و… باشد.

 » اندازه شیر هیدرولیک: سایز این شیرها در انتخاب و خرید آن‌ها بسیار موثر واقع می‌شوند چرا که بر عملکرد آن‌ها تاثیر گذار خواهد بود. برای مثال اگر سایز کوچکی را بخرید و فشار موجود در سیستم زیاد باشد، شیر نمی‌تواند که به صورت کامل سیال را از خود عبور دهد. اما اگر سایز بزرگی را انتخاب کنید افت چشمگیری مشاهده می‌شود یا این که هزینه بیشتری را متحمل شده‌اید.

» فرمان شیر هیدرولیک در حالت نرمال: اساسا این شیر قبل از تحریک شدن در دو حالت نرمال بسته یا نرمال باز موجود هستند. که در هنگام انتخاب آن بایستی به طراحی سیستم بر حسب این که شیر در چه حالتی است بسیار مهم است و بایستی به آن توجه کنید.

برای سفارش این شیرها بایستی بگوییم که در نتیجه مجموعه‌ای از نکات گفته شده یا اطلاعات دقیق‌تر تحت عنوان کد فنی برای شیرهای هیدرولیک تعریف می‌شود که در این صورت است نحوه سفارش دهی با استفاده از این کدها بسیار راحت‌تر خواهد بود.

بروزرسانی در تاریخ ۱۴۰۲/۰۴/۱۰