اکچویتور پنوماتیک که معمولاً به دلیل داشتن منابع بسیار قابل اعتماد، کارآمد و ایمن برای کنترل حرکت شناخته می‌شوند، از محبوب‌ترین دستگاه‌های مهندسی هستند. در این مقاله، ما اصول اولیه این دستگاه را با سازندگان پیشرو در جهان در سیستم‌های اندازه‌گیری و کنترل توضیح خواهیم داد؛ در واقع یک محرک پنوماتیک چیست و چگونه کار می‌کند، که به افزایش سطح آگاهی شما در این زمینه کمک بسزایی خواهد کرد. اکچویتورهای پنوماتیکی به معنای واقعی کلمه برای صدها صنعت مختلف ضروری تلقی می‌شوند، به ویژه برای استفاده در برنامه‌هایی که در آن باز و بسته شدن شیرها حائز اهیمت است و انجام می‌شود. آن‌ها همچنین در کاربردهای صنعتی که خطر آتش‌سوزی یا اشتعال وجود دارد ارزش دارند. برای درک اینکه یک اکچویتور پنوماتیک در واقع چیست، بیایید نگاهی دقیق‌تر به این محرک‌های پنوماتیک بیاندازیم.

طبق تعریف، تکچویتور پنوماتیک وسیله‌ای است که انرژی را غالباً به شکل هوای فشرده به حرکت مکانیکی تبدیل می‌کند. در صنعت، محرک‌های پنوماتیکی با نام‌های مختلفی از جمله سیلندرهای پنوماتیک، سیلندرهای هوا، و محرک‌های هوا شناخته می‌شوند. که همه یک ویژگی دارند. یک محرک پنوماتیکی که از پیستون، سیلندر و سوپاپ‌ها یا پورت‌ها تشکیل شده است، می‌تواند انرژی را به حرکات مکانیکی خطی یا چرخشی تبدیل کند. این موضوع به این بستگی دارد که آیا برنامه کلی، از یک محرک چرخشی پنوماتیک یا یک محرک خطی استفاده می‌کند. محرک‌های خطی برای نصب دریچه‌های کنترل صندلی زاویه‌دار که در دمای بالا و بخار کاربرد زیادی دارند، ساخته شده‌اند، در حالی که محرک‌های چرخشی پنوماتیک بسته به مشخصات کاربرد، برای نصب دریچه‌هایی با یک چهارم چرخش، مناسب‌تر هستند.

انواع اکچویتور پنوماتیک

🔥🔥بهترین انتخاب را داشته باشید با خرید رگلاتور 🔥🔥

ارتباط مستقیم با کارشناسان متخصص تکنو صنعت

کاربرد اکچویتور پنوماتیک

مهم‌ترین مورد استفاده از اکچویتورپنوماتیک، باز کردن و بسته کردن ولو است. اساساً از اکچویتورهای پنوماتیک در موردهایی که ازنظر ایمنی نیاز به قطع جریان برق، مورداحتیاج بودن گشتاور زیاد، لازم بودن دسترسی به شیر از راه دور و یا دسترسی سریع موردنیاز باشد استفاده می‌شود. اکچویتور پنوماتیک در راحت‌ترین کارهای روزانه افراد نیز هست مانند رفت‌وآمد کردن به ادارات یا فروشگاه‌ها که درب ورودی یا خروجی به شکل خودکار باز و بسته می‌شوند، در اصل این اکچویتورها هستند که باعث باز شدن درب‌ها می‌شوند. همچنین اکچویتورهای پنوماتیک دارای مزیت‌هایی هستند که به‌صورت زیر است:

  • باعث به وجود آمدن هوای نسبتاً فشرده و آسان می‌شود.
  • پیستون‌های این نوع اکچویتورها معمولاً به شکل آزاد جابه‌جا می‌شوند و به‌طور خودکار قفل نمی‌شود و با نصب کردن فنر در یک‌طرف پیستون می‌شود در موارد اضطراری پیستون را به مکان نخست خود برگرداند.
  • هنگامی‌که هوا با یک محیط گرم در ارتباط باشد، زیادشدن فشار هوای گرم به کارکرد اکچویتورها کمک می‌کند.
  • شکل این اکچویتورها ساده، کم‌هزینه و تعمیرات آن معمولاً کم‌تر و ارزان‌قیمت‌تر از دیگر مدل‌هاست.
  • هوایی که از سیستم خارج می‌شود بدون هیچ عیبی به محیط آزاد بر خواهد گشت.
کاربرد اکچویتور پنوماتیک

انواع اکچویتور پنوماتیک

سه گروه مهم از اکچویتورهای پنوماتیک در شیرآلات صنعتی شامل موارد زیر است:

اکچویتور دیافراگمی

اکچویتور دیافراگمی بیشتر برای شیرهای با حرکت دورانی استفاده می‌شود اما می‌توان از آن‌ها هم در شیرهای خطی بهره برد. معمولاً بر روی این نوع اکچویتورها، عقربه‌ای نصب‌شده است که حالت باز و بسته بودن شیر را نشان می‌دهد. اصولاً این اکچویتورها یک‌طرفه‌اند و در یک‌گوشه دیافراگم، یک فنر مخصوص نصب‌شده است تا هنگامی‌که فشار هوای داخلی به محفظه کم شود، باعث شود که فنر بتواند دیافراگم را به مکان اولیه خود برگرداند.

اکچویتور پیستونی

اصولاً اکچویتورهای پیستونی، نخستین انتخاب مصرف‌کننده‌ها در اکچویتورها نیست اما به‌آرامی استفاده بیشتری در شیرهای صنعتی پیدا کردند. در این نوع اکچویتورها از یک پیستون متحرک و یک سیلندر استفاده می‌شود. سیلندر اکچویتور به‌وسیله یک قاب ریخته‌گری شده است و به شیر متصل می‌شود. با این اصول، فضای مناسب برای نصب قطعه‌ها و لوازم جانبی کنترل وجود دارد.

اکچویتور پره‌ای

اکچویتور پره‌ای vane actuator بیشتر برای چرخش‌های 90 درجه استفاده می‌شود. در درون این نوع اکچویتور، یک پره نوسانی شکل که لبه‌اش نسبت به دیواره درونی محفظه جای‌گیری شده است، قرار دارد. با آمدن و رفتن هوای فشرده به اطراف این پره، یک حرکت دورانی شکل ناچیز در شفت متصل به آن به ایجاد می‌شود و هنگامی‌که هوا به درون یک پره وارد می‌شود، هوای سمت دیگر تخلیه می‌شود و پره کنار شفت خود می‌چرخد. شکل این اکچویتورها ساده، قیمت آن پایین است و به همین علت، تعمیر کردن آن نیز پیچیده نیست. این سبک اکچویتور را می‌توان تنها به‌منظور گشتاوردهای پایین و نیز فشارهای کم استفاده کرد که این مساله از عیب‌های آن به حساب می‌آید.

بروزرسانی 1401/08/15